انواع ناودانی بر اساس مشخصات آن

انواع ناودانی بر اساس مشخصات آن

صنایع مختلف و ساختمان سازی همگی به مقاطع فولادی در شکل های مختلف نیاز دارند. در واقع وظایف متفاوتی در ساخت و ساز موجود است که بر عهده هریک از مقاطع فولادی می باشد. یکی از این مقاطع فولادی با نام ناودانی در اشکال، وزن و انواع مختلف از جمله سبک ، پرسی ، فابریک ، مشبک گالوانیزه و… موجود است و دارای کاربرد های بسیاری در ساختمان سازی بوده و در صنایع مختلف نیز جز پرکاربرد ترین قطعات به شمار می رود. چنانچه قصد دارید در مورد ناودانی و انواع آن اطلاعات بیشتری را کسب کنید این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید. تا در آخر با انواع ناودانی به لحاظ شکل ظاهری، جنس، روش تولید و… آشنا شوید.

انواع ناودانی بر اساس شکل ظاهری

ناودانی های ساده

متدوال ترین نوع ناودانی ، نوع ساده آن است. ناودانی ساده دارای ارتفاع متغیر از30 تا 400 میلی متر است. ورق گالوانیزه گرم ساختار این ناودانی را تشکیل داده و در سایز های 8 تا 16 قابل تولید است. از موارد استفاده آن می توان به پایه و قاب دستگاه های صنعتی، چهارچوب ها و…. اشاره کرد.

ناودانی های مشبک

در تولید ناودانی مشبک از روش نورد گرم استفاده شده و همان گونه که از نام آن برداشت می شود، سوراخ هایی در ورق تعبیه شده که ناودانی شبکه ای شکل شود و از این سوراخ ها بتوان برای کارهایی مانند بستن پیچ و مهره استفاده کرد. موارد استفاده این ناودانی در ساختمان های فلزی و همچنین کاربرد های دکوراتیوی است.

ناودانی سبک و سنگین

انواع ناودانی بر اساس روش تولید

ناودانی پرسی

درتولید ناودانی به روش پرسی ، در ابتدای کار ورق هایی به طول 6 متر بریده شده و بعد از وارد شدن نیروهایی در دستگاه پرس، ورق، شکل ناودانی به خود می گیرد. ناودانی پرسی دارای لبه هایی صاف تر و دقیق تر است، لذا در ساختمان سازی بیشترین کاربرد را به خود اختصاص داده است.

ناودانی فابریک

ناودانی فابریک در واقع همان نوع نورد شده بوده که جهت تولید آن، در ابتدا شمش خام حرارت داده شده و پس از آن از بین غلتک های نورد عبور داده می شود. مطابق با تنظیمات و استاندارهای انجام شده، محصول نهایی از ابتدا به شکل U یا C می باشد.

ناودانی ها بر اساس وزن

ناودانی سنگین

ناودانی سنگین به صورت کامل و از جهت ابعاد و وزن تعریف شده با جدول اشتال مطابقت دارد. ناودانی سنگین مطابق با اندازه هایی که در جدول محاسباتی ثبت شده، در برخی از کارخانه های کشورمان و نیز در بعضی از کارخانه های کشورهای اروپایی تولید می شوند. ناودانی سنگین از ناودانی سبک که در ادامه به معرفی آن می پردازیم، گران تر است.

ناودانی سبک

به ناودانی ای که دارای وزن کمتری از وزن از پیش تعیین شده در جدول استاندارد اشتال دارد، ناودانی سبک می گویند. وزن و ابعاد ناودانی سبک با اندازه های ثبت شده در جداول مهندسی محاسباتی مطابقت ندارد.

ناودانی گالوانیزه

دسته بندی ناودانی ها بر اساس جنس و ساختار

ناودانی آلومینیومی

ناودانی های آلومینیومی جز پرکاربرد ترین ناودانی ها به شمار می روند و در دو استاندارد AA و AS تولید و ساخته می شوند. از ناودانی آلومینیومی در پروژه هایی که استحکام بالا مطرح است، استفاده می گردد. این امر به این دلیل است که ناودانی آلومینیومی دارای کیفیت و دوام بسیار بالایی است. در صنعت ساختمان سازی این نوع ناودانی از محبوبیت خاصی برخوردار است. قابلیت جوش خوردگی، شکل پذیری یا انعطاف، سوراخ پذیری و مقاومت بالا بر اثر خوردگی، جز بارز ترین و بهترین ویژگی های این ناودانی است.

ناودانی گالوانیزه

در صنعت یکی از کاربردی ترین ناودانی ها، ناودانی گالوانیزه است. مقاومت در ناودانی های گالوانیزه توسط فرآیند گالوانیزاسیون بالا رفته و این امر سبب می گردد تا ویژگی قابلیت استحکام نیز به آن افزوده شود. در محصولات فولادی، مقدار گالوانیزه به ضخامت پوشش روی آن وابسته بوده به صورتیکه اگر ضخامت پوشش روی ناودانی بیشتر باشد، مقدار گالوانیزه آن بیشتر و خواص ضد زنگ آن نیز بیشتر خواهد شد. لذا از ناودانی گالوانیزه به دلیل داشتن این خاصیت در صنایع مختلفی همانند تشکیلات دریایی، ماشین سازی و ساخت وساز استفاده می گردد. همچنین مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی ، در ناودانی های گالوانیزه سبب شده تا به عنوان پر کاربردترین محصول در ساخت کفی تریلی، قالب فلزی، دکوراسیون بندی و… باشد.

کلام آخر

یکی از مهم ترین وظایف مهندسان و صنعتگران، آشنایی کامل با قطعات و محصولات فلزی است. ناودانی نیز مانند نبشی و سپری و انواع آن نیز زیر مجموعه محصولات پرکاربرد در زمینه های مختلف محسوب شده و شناخت آن و کاربردهایشان امری ضروری است. توجه به این نکته که قبل از انتخاب و تهیه هر محصولی باید آن را مورد بررسی قرار داد و محصول متناسب با پروژه را برگزید بسیار حائز اهمیت است. لذا مشاوران ما در سایت اسنپ فلز آماده ارائه خدمات و پاسخگویی به سوالات شما هستند. پس بدون فوت وقت با از طریق شماره 66303000_021 تماس بگیرید. ما بهترین ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

admin
ارسال دیدگاه